درخت گردو از درختان بسیار مفید و بسیار بلند است که ارتفاع این درخت به بیش از 30 تا 40 متر می رسد.چوب این درخت از بهترین و مرغوب ترین چوب ها در صنعت ساخت تجهبزات چوبی خانه میباشد.
این درخت به روش های مختلفی تکثیر می شود . یکی از معروف ترین و معمول ترین ها از طریق کاشت میوه مرغوب این درخت است.
دوران بلوغ درخت گردو
دوران بلوغ درخت گردو رابطه مستقیمی با نوع نژاد درخت و آب وهوای منطقه محل کاشت درخت گردو دارد. این دوره از 3تا 20 سال به طول می انجامد و بعد از آن دوره بار دهی شروع می شود.که در دهه 5 و 6 عمر درخت به اوج خود می رسد. اما در ایران میانگین مدت زمان باردهی خوب در زمین خوبه از 10 سال تا12 سال است.
گردو درختی بزرگ و گسترده است . ونیاز بسیار زیادی به نور آفتاب دارد در قسمت هایی ازدرخت که نور بیشتری می تابد باردهی درخت نیز بیشتر می باشد. و در قسمت هایی که نور کمتری دریافت می کند بارکمتر و ریز تری دارد.
کاشت و نگه داری از درختان گردو
درختان گردو باید طوری کاشته شوند که فاصله بین آنها کمتر از ۱۰متر نباشد. چون این درخت تاج بزرگی دارد بعد از چند سال که از رشد آن گذشت شاخهها مزاحم همدیگر میشوند و شاخ و برگشان در هم میپیچد که باعث ریزش برگهای درخت میشود. مواردی مثل نوع نهال کیفیت خاک و همینطور اقلیم آب و هوایی محیط کشت برای این درخت اهمیت زیادی دارد. اصولاً گردو در مناطق سرد و معتدل رشد خوبی دارد.
کاشت درخت گردو و تکثر آن از طریق بذر گردو صورت میگیرد. وباید در دو سالگی به وسیله پیوند وصله ای پیوند زده شوند. تا حاصل باغ گردو یکدست شود. بعد از آنکه گردو کاشته شد و شروع به رشد کرد. (به اندازه ای رسید که بتوان آن را جابجا کرد) نهال گردو را با ریشه از خاک درآورده و در چالههای عمیق حفر شده در زمینی که خاکش از نظر کود دهی آماده شدهاست کاشته میشود. و با خاک اطرافش را میپوشانند. تا برای آبیاری درخت مشکلی ایجاد نشود.
بهترین فصل کاشت درخت گردو اوایل بهار است. در کاشت درخت گردو باید دقت کرد که درخت ۲۰–۳۰ سانتیمتر بالاتر از کف جوی کاشته شود. تا در آینده به بیماری آب سیاه مبتلا نشود. در احداث باغهای جدید باید سعی کرد حتماً از نهال پیوندی استفاده شود.
منبع :ویکی پدیا